ZOBACZ KONIECZNIE: Zdrowe słodycze. Trzy pomysły
Siemię lniane mielimy w młynku lub mikserze na pył. Zalewamy 200 g wrzątku. Mieszamy do połączenia. Migdały blendujemy na suchy pył. Wsypujemy do miski. Dorzucamy odsączoną fasolkę z puszki, cukry, zaparzone siemię lniane, kakao, połamaną czekoladę, proszek do pieczenia. Miksujemy na jednolitą masę. Dorzucamy rodzynki i miechunkę, mieszamy łyżką. Pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut w opcji góra-dół, a następnie jeszcze podpiekamy na dolnej grzałce 15 minut. Możemy posypać cukrem pudrem. Brownie z fasoli gotowe!
PS. Rodzynki i owoce miechunki peruwiańskiej można zastąpić żurawiną lub skórką z ekologicznej pomarańczy.
PRZEPIS POCHODZI Z KSIĄŻKI KASI GUBAŁY -WARZYWA GÓRĄ. W środku znajdziecie 127 prostych autorskich przepisów pełnych smaków i zapachów sezonowej kuchni slow. Jest piękna, bardzo polecam!