- łyżeczka proszku do pieczenia
Przepis na ciasteczka z mąki owsianej krok po kroku
Wszystkie składniki potrzebne do zrobienia ciastek owsianych wkładamy do miski i łączymy palcami lub mikserem aż powstanie jednolite ciasto.
Możemy je schłodzić ok. godziny w lodówce, ale ja zazwyczaj rezygnuję z tego kroku i od razu przechodzę do rzeczy, czyli - biorę po łyżeczce ciasta, formuje z niego kulkę, którą następnie spłaszczam delikatnie i posypuję siekanymi orzechami arachidowymi (można je też obtoczyć w cukrze).
Piekę w 170 stopniach (góra-dół) przez 17-20 minut. Z podanych proporcji wychodzi około 20 ciasteczek.
Dzieciaki uwielbiają ciasteczka z mąki owsianej, ale nie wiem, co jest większą atrakcją - konsumpcja, czy przygotowywanie.
Autorka: Justyna Mazur