Jak zrobić kolorowe biszkopty?
Przed rozpoczęciem przygotowania tortu, należy wyłożyć wszystkie składniki z lodówki, tak aby przynajmniej godzinę przebywały w temperaturze pokojowej.
Masło zmiksuj razem cukrem i ekstraktem z wanilii, a następnie pojedynczo dodawaj białka jajek i dalej miksuj, aż do uzyskania gładkiej masy. Po zmiksowaniu dolewaj mleko i na przemian dosypuj mąkę zmieszaną z cukrem, proszkiem do pieczenia i solą.
Gotową masę trzeba podzielić na 6 równych części i przelać do 6 misek, w których wymieszasz ciasto z barwnikami. Do każdej miski dołóż inny kolor: żółty, fioletowy, czerwony, pomarańczowy, zielony i niebieski.
Po uzyskaniu jednolitych mas, przelej je do tortownic o średnicy 20-24 cm. Biszkopty piecz w piekarniku rozgrzanym do 170 stopni Celsjusza przez ok. 20 minut.